Răspuns :
Răspuns:
A. 9
Explicație pas cu pas:
2(x-1)=16
2x - 2 = 16
2x = 16 + 2
2x = 18
x = 18:2
x = 9
Răspuns corect: varianta A.
Răspuns:
Pentru a rezolva ecuația 2(x-1) = 162(x−1)=16, vom începe prin a simplifica partea stângă a ecuației:
2(x-1) = 162(x−1)=16
2x - 2 = 162x−2=16
Apoi, adunăm 2 la ambele părți pentru a izola termenul 2x2x:
2x = 16 + 22x=16+2
2x = 182x=18
Împărțind ambele părți la 2, obținem valoarea lui xx:
x = \frac{18}{2}x=
2
18
x = 9x=9
Deci, soluția ecuației este A. 9.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!