Răspuns :
Răspuns:
a) Pentru a calcula \( f\left(\frac{1}{2}\right) - g\left(-\frac{1}{3}\right) \), înlocuim \( x \) în funcțiile \( f \) și \( g \):
\( f\left(\frac{1}{2}\right) = 2\left(\frac{1}{2}\right) - 1 = 1 - 1 = 0 \)
\( g\left(-\frac{1}{3}\right) = 3\left(-\frac{1}{3}\right) + 2 = -1 + 2 = 1 \)
Deci, \( f\left(\frac{1}{2}\right) - g\left(-\frac{1}{3}\right) = 0 - 1 = -1 \).
b) Pentru a găsi punctul de intersecție, egalam funcțiile și rezolvăm pentru \( x \):
\( 2x - 1 = 3x + 2 \)
Rearanjăm pentru a obține \( x \):
\( 2x - 3x = 2 + 1 \)
\( -x = 3 \)
\( x = -3 \)
Apoi, înlocuim \( x \) în oricare dintre funcții pentru a obține \( y \):
Pentru \( x = -3 \), folosind \( f(x) = 2x - 1 \):
\( f(-3) = 2(-3) - 1 = -6 - 1 = -7 \)
Deci, punctul de intersecție este \((-3, -7)\).
c) Aria triunghiului este dată de \( \frac{1}{2} \times \text{baza} \times \text{înălțime} \). În acest caz, baza este distan
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!