Răspuns :
Răspuns:
Pentru a rezolva sistemul liniar omogen, trebuie să găsim soluțiile pentru \( x_1 \), \( x_2 \), și \( x_3 \) astfel încât toate ecuațiile să fie îndeplinite simultan. Vom folosi metoda substituției sau eliminării pentru a găsi soluțiile.
1. Pornim cu sistemul de ecuații:
\[
\begin{cases}
2x_1 + 3x_2 - 2x_3 = 0 \\
x_1 + x_2 - x_3 = 0 \\
-x_1 + 2x_2 + x_3 = 0 \\
\end{cases}
\]
2. Putem rezolva acest sistem folosind metoda substituției sau eliminării. Vom folosi eliminarea pentru a elimina variabila \( x_1 \):
Din ecuația 2, putem exprima \( x_1 \) în funcție de \( x_2 \) și \( x_3 \):
\[ x_1 = x_3 - x_2 \]
Substituim această valoare pentru \( x_1 \) în ecuațiile 1 și 3:
Ecuația 1 devine: \( 2(x_3 - x_2) + 3x_2 - 2x_3 = 0 \) simplificând: \( 2x_3 - 2x_2 + 3x_2 - 2x_3 = 0 \) rezultând: \( x_2 = 0 \)
Ecuația 3 devine: \( -(-x_3 + x_2) + 2x_2 + x_3 = 0 \) simplificând: \( x_3 - x_2 + 2x_2 + x_3 = 0 \) rezultând: \( x_3 = 0 \)
3. Deci, soluția sistemului este \( x_1 = 0 \), \( x_2 = 0 \), și \( x_3 = 0 \).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!