Răspuns :
[tex]\it tg(x+y)=\dfrac{tgx+tgy}{1-tgx\cdot tgy}=\dfrac{7+\dfrac{4}{3}}{1-7\cdot\dfrac{4}{3}}=\dfrac{\dfrac{25}{3}}{-\dfrac{25}{3}}=-1 \Rightarrow x+y=\dfrac{3\pi}{4}[/tex]
Răspuns:
da, asa este, atat mi-a dat si mie!!
Explicație pas cu pas:
dac x si y apartin lui (0;pi/2)
x=arct7, apatine lui (0;pi/2)
y= arctg4/3, y apartine (0;pi/2)
aplici formula lui tg(x+y) =....etc vezi clasa/manual / culegeri/ net, inclusiv raspunsul colegului..::))
tg(x+y)=(7+4/3)/(1-28/3)= (25/3):(-25/3) =-1
x+y= kpi +arctg(-1) =kpi+3pi/4
cum x si y apartine lui 0, pi/2, ceea ce tu NU NE-AI SPUS,, .
deci x+y apartine lui (0;pi) ,k=0
atunci x+y= 3pi/4, C.C.T.D.
as simple as that!!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!