👤

Se consideră expresia: E(x)= (1-x+1 supra x-1+4x+4 supra x²-1) (x+1) -4supra x-1.
Arată că E(x)=2.
Dau coroană ​


Se Consideră Expresia Ex 1x1 Supra X14x4 Supra X1 X1 4supra X1 Arată Că Ex2Dau Coroană class=

Răspuns :

Răspuns:

[tex]\boldsymbol {\red{E(x)=2}}[/tex]

Explicație pas cu pas:

[tex]E(x) = \bigg (\dfrac{x-1-(x+1)}{x-1} + \dfrac{4(x+1)}{(x-1)(x+1)}\bigg)(x + 1) - \dfrac{4}{x-1} \\ [/tex]

[tex]E(x) = \bigg (\dfrac{-2}{x-1} + \dfrac{4}{x-1}\bigg)(x + 1) - \dfrac{4}{x-1} \\ [/tex]

[tex]E(x) = \dfrac{2(x + 1)}{x-1} - \dfrac{4}{x-1} \\ [/tex]

[tex]E(x) = \dfrac{2x + 2 - 4}{x-1} = \dfrac{2(x - 1)}{x-1}[/tex]

[tex] \implies \bf E(x) = 2[/tex]

q.e.d.

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Vezi imaginea LAURASTRATULAT30