Răspuns :
[tex]\it lg(x^2+9)=2lg(x\sqrt{10}) \Rightarrow log_(x^2+9)=lg(x\sqrt{10})^2 \Rightarrow x^2+9=10x^2 \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow 9x^2=9 \Rightarrow x^2=1 \Rightarrow x=1, \ \ solu\c{\it t}ie\ convenabil\breve a[/tex]
[tex]\it2lgx=lgx^2[/tex]
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
lg in baza 10 din x^2+9=lg in baza 10 din (x rad din 10)^2=lg in baza 10 din 10x^2
egalam
x^2+9=10x^2
9x^2=9
x^2=1
x=+1
x=-1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!