Răspuns :
Răspuns:
Notăm înălțimea fraților astfel:
- Înălțimea fratelui cel mai mic: x cm
- Înălțimea fratelui mijlociu: y cm
- Înălțimea fratelui cel mai mare: z cm
Avem următoarele informații:
1. x + y + z = 465 (suma înălțimilor celor trei frați)
2. z = x + 63 (fratele cel mai mare este cu 63 cm mai înalt decât fratele cel mai mic)
3. z - y = y - x (diferența dintre înălțimea fratelui mare și cea a mijlociului este egală cu diferența dintre înălțimea fratelui mijlociu și cea a celui mai mic)
Înlocuim (2) și (3) în (1) pentru a obține o ecuație într-o singură necunoscută:
x + y + (x + 63) = 465
2x + y + 63 = 465
2x + y = 402
Înlocuim acum valoarea lui z din (2) în (3) pentru a obține o altă ecuație:
(x + 63) - y = y - x
2y = 63
Soluționăm acum cele două ecuații pentru a găsi valorile lui x și y:
Pentru (2y = 63), avem y = 63 / 2 = 31.5 cm.
Pentru (2x + y = 402), înlocuim valoarea lui y și obținem:
2x + 31.5 = 402
2x = 402 - 31.5
2x = 370.5
x = 370.5 / 2
x = 185.25 cm
Și pentru z, folosim (z = x + 63):
z = 185.25 + 63
z = 248.25 cm
Astfel, înălțimile celor trei frați sunt:
Fratele cel mai mic: 185.25 cm
Fratele mijlociu: 31.5 cm
Fratele cel mai mare: 248.25 cm
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!