Daca x-2/5=y/3,atunci rezultatul calculului 3x-5y este:
a.0
b.2
c.5
d.6
![Daca X25y3atunci Rezultatul Calculului 3x5y Estea0b2c5d6 class=](https://ro-static.z-dn.net/files/d1d/6511c56a3ce90ddab87d982265871be2.jpg)
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
( x - 2 ) / 5 = y / 3
3 ( x - 2 ) = 5 × y
3x - 6 = 5y ⇒ 3x - 5y = 6 ( d ).
Răspuns:
[tex]\boldsymbol{ \red{d) \ 6}}[/tex]
Explicație pas cu pas:
Din proprietatea fundamentală a proporțiilor (produsul extremilor este egal cu produsul mezilor) obținem:
[tex]3(x - 2) = 5y[/tex]
Desfacem paranteza. Obținem astfel:
[tex]3x - 6 = 5y[/tex]
și de aici:
[tex]3x - 5y = 6[/tex]
R: d) 6