Răspuns :
x - y + z = 0 => x = y - z
x + y - z = 0
x - 2y + z = 0
Inlocuim in ecuatia II :
y - z + y - z = 0
y - z = 0 de unde y = z
Daca y = z, atunci x = y - y = 0
Ecuatia III devine :
z - 2z = 0
z = 2z
z = 0
y = 0
Raspuns final :
x = 0
y = 0
z = 0
Avem un sistem omogen cu trei ecuații și trei necunoscute.
Înlocuim a = -1, apoi calculăm determinantul sistemului, care va fi egal cu 4.
Deoarece determinantul este diferit de 0, va rezulta că sistemul admite
numai soluția banală: x = 0, y = 0, z = 0.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!