Răspuns :
Răspuns
Explicație pas cu pas:
3ˣ + 3ˣ⁺¹ = 36
3ˣ + 3ˣ x 3 = 36
3ˣ x ( 1 + 3) = 36
3ˣ x 4 = 36
3ˣ = 36 : 4
3ˣ = 9
3ˣ = 3² ==> x = 2
3^x+3^x+1=36
3^x+3^x•3=36
notăm 3x cu t ( 3x=t )
t+3t=36
4t=36
t=36:4
t=9
3^x=3^2
x=2
^ înseamnă putere
3^x+3^x•3=36
notăm 3x cu t ( 3x=t )
t+3t=36
4t=36
t=36:4
t=9
3^x=3^2
x=2
^ înseamnă putere
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!