Răspuns :
La școală , în prima oră eu cu prietenii mei aveam o minge - ținută la Mihnea - care în pauză ne jucam cu ea afară.La final de oră cum sunase clopoțelul , cum iesiseră aproape toți băieții afară , inclusiv eu , să ne jucăm pătrățica ; un joc în care sunt patru forme de pătrat în care trebuie să nu ne cadă mingea de două ori în careul nostru și s-o pasăm la oricine alt jucător.
Deodată , Mihnea , lovise din greseală un băiat mai mic în cap cu mingea și băiețelul lovit intrase plângând în clasa sa.
În ora de geografie a venit profesoara băiatului lovit întrebând cine l-a lovit cu mingea în cap.Mihnea se ridică :
-Recunosc , eu am fost , dar n-a fost intenționat!
-Aha!Acum cere-i scuze!spuse nervoasă profesoara.
Și-a cerut scuze și doamna noastră i-a zis :
-”Greșelile nu se iartă , ci se repară!„
Atunci în pauza următoare , Mihnea s-a dus la clasa respectivă unde băiatul fusese lovit și-l chemase să se joace și el pătrățica.
Acest citat , “Greșelile nu se iartă ,ci se repara “ se referă ca atunci când greșești , și îl superi pe cel de lângă tine ca trebuie sa repari greseala cât de curând ca sa îl faci fericit.Indiferent ce greaseala ai făcut aceasta se repara , exprimat prin citatul următor “Totul este posibil”.Concluzia , este ca atunci când greșești repari greseala nume aștepți ca celălalt sa o ierte.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!