Răspuns :
Răspuns
Explicație pas cu pas:
a)
5x+7=-3
5x = -3 - 7 = -10
x = -10/5 = -2
_______
f) 9x^2 - 4 = 0
9x^2 = 4
x^2 = 4/9
x = √(4/9) = √4 / √9 = 2/3
d) 4x^2 - x -33 = 0
discriminantul = 1 + 4*4*33 = 529
x1 = (1 + 23)/8 = 24/8 = 3
x2 = (1 - 23) / 8 = -22/8 = -11/4
c) √(3x) + 1 = 2
√(3x) = 1
3x = 1
x = 1/3
Nu sunt sigura ca am inteles bine. Mai sus este daca 3x este sub radical.
Daca este doar 3 sub radical: √3 *x + 1 = 2; √3 *x = 1; x = 1/√3 = √3/3
_______
la b) nu inteleg este 2/3x sau 2/ (3x + 4)?
________
la d) ai scris corect exercitiul? discriminantul este negativ.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!