Răspuns :
Răspuns
Explicație pas cu pas:
(3√(16×5) + 4√(25×5) - 5√(36×5) )² =
(3×4√5 + 4×5√5 - 5×6√5)² =
( 12√5 + 20√5 - 30√5)² =
(2√5)² =
4×5 =
20
3 si pe radical din 80 îl scoti si dupa pui +4 si pe radical din 125 îl scoti de sub radical apoi scri -5 radical din 180 îl scoti de sub radical .
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!