Răspuns :
Răspuns
10 ;
Explicație pas cu pas:
10. (2+4+6+...+20)-(1+3+5+...+19) = 2(1+2+3+...+10) -(1+3+5+...+19) ;
folosim formulele lui Gauss ;
pentru prima paranteza 1+2+3+...+n = n(n+1)/2 ;
pentru a doua peranteza 1+3+5+...+(2n-1) = nxn ; in cazul nostru 2n-1 = 19 ;
2n = 19+1 = 20 ; n = 20:2 = 10 ;
2(1+2+3+...+10)-(1+3+5+...+19) = 2x10x11/2-10x10 = 10x11-10x10 = 110-100 = 10 ;
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!