Răspuns :
x*y = xy-x-y+2
0*1*2*3
Le iei pe rand
0*1=0×1-0-1+2=1
Apoi rezultatul de la 0*1 il compui cu 2 . Si asa faci si cu rezultatul de la 1*2
1*2=1×2-1-2+2=2-3+2=1
1*3=1×3-1-3+2=3-4+2=1
Deci 0*1*2*3=1
Răspuns:
Răspunsul este 1.
Explicație pas cu pas:
Să scriem legea de compoziție într-o formă mai frumoasa:
x*y=xy-x-y+2=x(y-1)-(y-1)+1=(x-1)(y-1)+1
Observam ca:
a*1=(a-1)(1-1)+1=1
1*b=(1-1)(b-1)+1=1
Și să vedem și rezultatul compunerii:
0*1*2*3=a*1*b=1*b=1 conform celor de mai sus (daca vom considera a=0 și b=2*3).
PS: Am notat legea de compoziție cu * (steluță).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!