👤

2*{[26+2*(6+a)]:2-4}-7=893 va rog sa rezolvati pentru ca l am facut de 8 ori si nu mi a dat

Răspuns :

Răspuns

a=435

Explicație pas cu pas:

2*{[26+2*(6+a)]:2-4}-7=893

2*{[26+12+2a]:2-4}-7=893

2*{[38+2a]:2-4}-7=893

2*{19+a-4}-7=893

2*{15+a}-7=893

30+2a-7=893

2a+23=893

2a=870

a=435

Răspuns

Explicație pas cu pas:

2 × { [ 26 + 2 × ( 6 + a ) ] : 2 - 4 } - 7 = 893

2 × { [ 26 + 2 × ( 6 + a ) ] : 2 - 4 } = 893 + 7

2 × { [ 26 + 2 × ( 6 + a ) ] : 2 - 4 } = 900

[ 26 + 2 × ( 6 + a ) ] : 2 - 4 = 900 : 2

[ 26 + 2 × ( 6 + a ) ] : 2 = 450 + 4

26 + 2 × ( 6 + a ) = 454 × 2

26 + 2 × ( 6 + a ) = 908

2 × ( 6 + a ) = 908 - 26

2 × ( 6 + a ) = 882

6 + a = 882 : 2

a = 441 - 6

a = 435 → numarul, aflat prin metoda mersului invers


Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


ID Learners: Alte intrebari