Răspuns :
Răspuns
b) 3 -7√5
Explicație pas cu pas:
c) (173√7 - 723√3 - 217)/57
Vom lucra fiecare termen în parte:
8/(2√5 - 4) = 8(2√5+4)/4 = 2(2√5 +4) = 4√5 + 8;
2√5/(√5 + 2)= 2√5(√5-2) = 10 -4√5;
4√5/(7-3√5) = 4√5. (7+3√5)= 4√5. (7+3√5)/4 = √5. (7+3√5) = 7√5 + 15;
Revenim la expresie și introducem rezultatele obținute, astfel:
( 4√5 + 8) + (10 -4√5) - (7√5 + 15) = 3 - 7√5
c)
Vom lucra fiecare termen în parte:
12/(√7 +√3) = 12(√7- √3)/ 4 = 3(√7- √3) = (3√7- 3√3);
3√3/(7 - 4√3) = 3√3 .(7 + 4√3) = (21.√3 - 36);
5√7/(8+√7)= 5√7. (8 -√7)/57 = (40√7 - 35)/57;
3/(2√7 -3√3)= 3(2√7+3√3)/9 = (2√7 +3√3)3;
Revenim la expresie și introducem rezultatele obținute, astfel:
(3√7- 3√3) - (21.√3 - 36) + (40√7 - 35)/57 - (2√7 +3√3)3 =
(3√7 - 18√3 + 36 ) + (40√7 - 35)/57 - (2√7 +3√3)3 ;
Aducem la același numitor și vom obține;
(171√7 - 666√3 + 2052 + 40√7 - 35 - 38√7 - 57√3)57=
(173√7 - 723√3 - 217)/57
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!