Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) Dupa formulele desfacem :
x^2 - 9 =x^2 - 3^2 = (x - 3) (x+3)
x^2 -6x +9 = x^2 -2*3x +3^2 =(x -3) (x -3)
( x-3)(x+3) / y (y^2) * 4(y^2 -1) / (x -3) (x -3)= simplifi cu (x-3) si cu ( y^2 -1)
= 4*(x+3) / y (x-3)
b) x( x-1) / (y-3)(y+3) * (x+3)(x+3) / 9(x-1) (x+1) simplificam cu (x-1)
= x / (y-3) (y+3) * (x+3)(x+3) / 9(x+1)
!!! cred ca la acest exercitiu in loc de 9x^-9 trebuia sa fie 9y^2 -9) ca sa se poata simplifica mai multi termeni .!!!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!