Răspuns :
ab+ac= a(b+c)
dupa inlocuim si obtinem:
3 supra 8 * 1 intreg 1 supra 9 = 5 supra 12
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a = 3 / 8 si b + c = 1 intreg si 1 / 9 = ( 1 x 9 + 1 ) / 9 = 10 / 9
a × b + a × c = 5 / 12
= a × ( b + c ) =
= (3 / 8 ) × ( 10 / 9 ) =
= 30 / 72 = → simplific cu 6
= ( 30 : 6 ) / ( 72 : 6 ) =
= 5 / 12
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!