👤

Exercițiul 2
.....................


Exercițiul 2 class=

Răspuns :

Răspuns:


Explicație pas cu pas:

Deoarece functia g este de gradul intai, deducem ca si functia f tot de gradul intai trebuie sa fie, asadar f este de forma f(x)=ax+b, a,b∈R, a≠0 .

Functiile g si f sunt simetrice fata de axa x=1 , ceea ce inseamna ca

g(1-x)=f(1+x) (se poate vedea foarte usor pe un grafic)

Nu ramane decat sa-i dam valori lui x.

x->0 : g(1)=f(1) ⇒  a+b=0

x->1  : g(0)=f(2)⇒ 2a+b=3

Rezolvand sistemul gasim ca a=3 si b=-3, deci f(x)=3x-3