Răspuns :
inmultesti prima ecuatie cu 3, rezulta
9x+3y=-6
aduni cu a doua ecuatie, rezulta
4x=-4
x=-1
introduci acest x in oricare din ecuatiile din enunt, si rezulta y=1
Răspuns:
y=-2-3x ;-5x-3(-2-3x)=2 ; -5x+6+9x=2 ; 4x=2-6 ; 4x=-4 ; x=-1 ; y=-2-3(-1) ; y=1 ;
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!