Răspuns :
Mai intai rezolvam paranteza aplicand formula lui Gauss: n[(n+1)/2]
1+2+3+...+23=
n=23
23[(23+1)/2]=
23×24/2=
23×12=276
900-276-m=98
624-m=98
m=624-98
m=526
900 - ( 1 + 2 + 3 + ..... + 23 ) - m = 98
900 - ( 23 × 24 : 2 ) - m = 98
900 - ( 552 : 2 ) - m = 98
900 - 276 - m = 98
624 - m = 98
m = 624 - 98
m = 526
900 - ( 23 × 24 : 2 ) - m = 98
900 - ( 552 : 2 ) - m = 98
900 - 276 - m = 98
624 - m = 98
m = 624 - 98
m = 526
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!