Răspuns :
Răspuns:
f(x+1)+2x-1=0
f(x+1)= -2x+1
Faci schimbarea de variabila x+1-1
f(x+1-1)= -2(x-1)+1
f(x)= -2x-2+1
f(x)= -2x-1
f(m)= -2m-1=5
-2m=5+1
-2m=6
m=6/(-2)= -3
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
m=-1; , dar nu conteaza, problema NU E DE FACUT
textul e incomplet, dar implicit, din celelate exercitii, si din faptul ca ne cwere un singur punct, deducem ca este vorba de FUNCTIA DE GRAD 1 care..etc
oricum problema depaseste program de gimnaziu, (compuneri de functii) .., e normal sa nu stii si, mai ales, pierzi timpul degeba ..nu se va da asa ceva la ev nat
Explicație pas cu pas:
fie f(x) =ax+b
atunci a(x+1) +b+2x-1=0
ax+2x+a+b-1=0
(a+2)x+a+b-1=0 de fapt IDENTIC 0, ∀x∈R
deci a=-2
-2+b-1=0
b=3
deci functia ceruta este
f(x) =-2x+3
verificare -2(x+1)+3+2x-1=0 adevarat ,deci bine rezolvat
atunci f(m) =5
-2m+3=5
-2m=2
m=-1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!