Răspuns :
Răspuns:
m(<B)<m(<C)<m(<A)
Explicație pas cu pas:
Calculam lungimile laturilor.
[tex]AB=\sqrt{(x_B-x_A)^2+(y_B-y_A)^2} =\sqrt{(5-4)^2+(7-3)^2}=\sqrt{1^2+4^2}=\sqrt{17}[/tex]
[tex]AC=\sqrt{(x_C-x_A)^2+(y_C-y_A)^2} =\sqrt{(0-4)^2+(3-3)^2}=\sqrt{(-4)^2+0^2}=\sqrt{16}=4[/tex]
[tex]BC=\sqrt{(x_C-x_B)^2+(y_C-y_B)^2} =\sqrt{(0-5)^2+(3-7)^2}=\sqrt{(-5)^2+(-4)^2}=\sqrt{25+16}=\sqrt{41}[/tex]
Deci avem ca:
AC<AB<BC
Stim ca unghiului cu masura cea mai mare se opune latura cea mai lunga.
Stim ca unghiului cu masura cea mai mica se opune latura cea mai scurta.
Stim ca laturii AC se opune unghiul B, laturii AB unghiul C si laturii BC unghiul A.
Deci:
m(<B)<m(<C)<m(<A)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!