Răspuns :
Răspuns:
(-2)³·3^4=648
Explicație pas cu pas:
folosimm formula (a^m)n=a^m·n
[(-2)^8·3]^6=(-2)^48·3^6
si mai folosim formula
a^m÷a^n=a^m-n
(-2)^48·3^6÷(-2)^45÷3^2=
=(-2)^3·3^4=
=(-8)·81=648
sper ca am fost de folos
[(-2)^8×3]^6 ÷ (-2)^45 ÷9=?
[tex]\it [(-2)^8\cdot3]^6 : (-2)^{45} :9 = (2^8\cdot3)^6 : (-2)^{45} :9 =(2^{48}\cdot3^6):(-2)^{45}:3^2 =\\ \\ =2^{48}:(-2)^{45}\cdot(3^6:3^2)=-2^3\cdot3^4 =-8\cdot81=-648[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!