Răspuns :
trebuie sa scoti intregii de sub radical
a)
[tex]( \sqrt{486} - \sqrt{48} \times \sqrt{18} ) \times ( \sqrt{24} + \sqrt{8} \times \sqrt{27} )[/tex]
[tex] = (9 \sqrt{6} - 4 \sqrt{3} \times 3 \sqrt{2} ) \times ( 2 \sqrt{6} + 2 \sqrt{2} + 3 \sqrt{3} )[/tex]
[tex] = ( 9 \sqrt{6} - 12 \sqrt{6} ) \times ( 2 \sqrt{6} + 6 \sqrt{6}) [/tex]
[tex] = ( - 3 \sqrt{6} ) \times 8 \sqrt{6} [/tex]
[tex] = - 24 \times 6[/tex]
[tex] = - 144[/tex]
la fel se aplica si la celelalte
a)
[tex]( \sqrt{486} - \sqrt{48} \times \sqrt{18} ) \times ( \sqrt{24} + \sqrt{8} \times \sqrt{27} )[/tex]
[tex] = (9 \sqrt{6} - 4 \sqrt{3} \times 3 \sqrt{2} ) \times ( 2 \sqrt{6} + 2 \sqrt{2} + 3 \sqrt{3} )[/tex]
[tex] = ( 9 \sqrt{6} - 12 \sqrt{6} ) \times ( 2 \sqrt{6} + 6 \sqrt{6}) [/tex]
[tex] = ( - 3 \sqrt{6} ) \times 8 \sqrt{6} [/tex]
[tex] = - 24 \times 6[/tex]
[tex] = - 144[/tex]
la fel se aplica si la celelalte
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!