Răspuns :
∆CAB ∆CDE
AC=DC
BC=CE
unghi ACB=unghi DCE
Din astea 3 rezulta conform cazului LUL ca ∆CAB congruent cu ∆CDE
rezulta ca unghi CAB congruent cu unghi CDE
unghi CAB = unghi EAB si unghi CDE =unghi BDE
rezulta ca EAB congruent cu BDE
Sper ca te am ajutat
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!