Răspuns :
Răspuns:
14560
Explicație pas cu pas:
3 a + 2 b + 4 c = 593
b + 2 c =160 / x 2
2 b + 4 c = 320
din prima relatie scadem a doua relatie, inmultita cu 2
( 3 a + 2 b + 4 c) - ( 2 b + 4 c) = 593 - 320
3 a + 2 b + 4 c - 2 b - 4 c = 273
3 a = 273
a = 273: 3
a = 91
a x b + 2 x a xc =
a x ( b + 2c) =
91 x 160 = 14560
3 a + 2 b + 4 c = 593
b + 2 c = 160 | x 2
2 b + 4 c = 320
( 3 a + 2 b + 4 c ) - ( 2 b + 4 c ) = 593 - 320
3 a + 2 b + 4 c - 2 b - 4 c = 273
3 a = 273 / : 3
a = 91
a x b + 2 x a x c
a x ( b + 2c )
91 x 160
= 14 560
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!