Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
-x + 2 + 3x = 2
- x + 3x = 2 - 2
2x = 0
x = 0 : 2
x = 0
-x+2+3x=2
(in primul rand obsev ca am -x si daca as face -x ce 3x imi va da 2x.)
2x+2=2
(2x este un termen si se afla prin scadere,scazand din suma celalalt termen)
2x=2-2
2x=0
(daca vrei,nu e obligatoriu sa scrii 2x=0,poti scrie si 0=2x)
0=2x
x=0:2
x=0
R:x=0
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!