Răspuns :
Răspuns:
a = 157, b = 98, c = 123
Explicație pas cu pas:
a + c = c + b + 59
b + c = b + a - 34
[tex]\frac{a}{2} + \frac{b}{2} + \frac{c}{2} = 189[/tex]
Aducem toate ecuatiile in forma a + b + c = k, unde k - termenul constant
1. a + c = c + b + 59 <=> a + c - c -b = 59 <=> a - b = 59
2. b + c = b + a - 34 <=> -a + b - b + c = -34 <=> -a + c = -34|*(-1) = a - c = 34
3. Amplificam rezulatul ultimei ecuatii ca sa lucram cu numere intregi:
a + b + c = 378
4.Din expresia 1 il substituim pe 'b' cu b = a - 59.
5.Din expresia 2 il substituim pe 'c' cu c = a - 34.
6.Lucram cu a III-a ecuatie, deoarece aceasta contine toate variabilele:
a + b + c = 378 <=> a + (a - 59) + (a - 34) = 378
3a - 93 = 378
3a = 378 + 93
3a = 471
a = 157
7. Din expresiile lui b si c aflam:
b = a - 59 = 157 - 59 = 98
c = a - 34 = 157 - 34 = 123
Verificare:
a + c = c + b + 59
157 + 123 = 123 + 98 + 59
280 = 280
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!