Răspuns :
[tex]A(2,-3)[/tex]
[tex]d:2x - 3y + 4 = 0[/tex]
[tex]d: - 3y = - 2x - 4 \: | \div ( - 3)[/tex]
[tex]d:y = \frac{2}{3} x + \frac{4}{3} = > m_{d} = \frac{2}{3} [/tex]
[tex]m_{d} - panta \: lui \: d[/tex]
Fie d' dreapta care pleacă din punctul A şi este perpendiculară pe dreapta d.
[tex]d' \perp d = > m_{d'} \times m_{d} = - 1[/tex]
[tex]m_{d'} \times \frac{2}{3} = - 1[/tex]
[tex]m_{d'} = - \frac{ 1}{ \frac{2}{3} } [/tex]
[tex]m_{d'} = - \frac{3}{2} [/tex]
[tex]d':y-y_{A}=m_{d'}(x-x_{A})[/tex]
[tex]d':y-( - 3)= - \frac{3}{2} (x-2)[/tex]
[tex]d':y + 3= - \frac{3}{2} x + 3[/tex]
[tex]d': \frac{3}{2} x + y + 3 - 3 = 0 [/tex]
[tex]d': \frac{3}{2} x + y = 0 \: | \times 2[/tex]
[tex]d':3x + 2y = 0[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!