👤


[tex] \sqrt{x - 1} + \sqrt{x} + 3 = 2[/tex]


Răspuns :

Răspuns:

nu are solutie

x∈∅

dac insa ai √(x-1)+√(x+3)=2 , atunci solutia unixca este x=2

Explicație pas cu pas:

dom ded ef x≥1

√(x-1)≥0

√x≥0

3=3

expresia din stanga ≥3 deci nu va fi niciodata 2

x∈∅

extra dac aveai radical "lung" si la a doua  ,

adica √(x-1)+√(x+3)=2

atunci solutia era x=1

intr-adevar

√0+√4=0+2=2

cum √(x-1) si √(x+3) sunt crescatoare si suma lor va fi crescatoare, deci o functie injectiva, deci x=2 ar fi solutie unica