Corectează greșelile din propozițiile de mai jos. a. Excelența sa, ambasadorul român în Austria, a avut ieri o întrevedere cu ministrul Economiei. b. D-vs ne puteti ajuta. c. D-ta. cobori la prima stație? d. Răspunde dumneavoastră. .
Excelența Sa, ambasadorul român în Austria, a avut ieri o întrevedere cu ministruleconomiei.
Se scrie cu inițială majusculă primul cuvânt și al doilea cuvant al formulelor de politețe de tipul: Domnia Ta, Excelența Voastră, Măria Sa, Luminația Ta etc.
b. Dvs. ne puteți ajuta.
¹Cratima se foloseşte în abrevierea pronumelor personale de politeţe (cele compuse) : d-lui (dumnealui = domnia lui), d-lor (dumnealor).
²Dacă în abreviere apare litera finală a cuvantului, nu se pune punct: dl (domnul), dar punem punct dacă litera finală a cuvântului abreviat nu este aceeași cu cea finală a cuvantului întreg: dvs. (dumneavoastră);
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!