Răspuns :
Răspuns:
a+b+c=198
b-c=123⇒b=123+c
Explicație pas cu pas:
inlocuim b astfel obtinut in prima ecuatie
a+123+c+c=198
a+2c=198-123
a+2c=75
2a+b+3c=?
adunam prima ecuatie cu ultima ecuatie obtinuta, membru cu membru
(a+b+c)+(a+2c)=198+75⇒2a+b+3c=273
Răspuns:
a+b+c=198 | .2 ; 2a+2b+2c=396 ; b-c=123 ; se scad relatiile ; 2a+b+3c=396-123 =273
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!