Răspuns :
xA=( x. -5x
2x. 6x)
1/x*B=( 6/x. 5/x
-2/x. 1/x )
iar suma lor
( x+6/x. 5(1/x-x)
2(x-1/x). 6x+1/x )
determinantul acestei sume
6x^2+1+36+6/x^2-10+10x^2+10/x^2-10=
16x^2+17+16x^2
inecuația devine
16x^2+16/x^2>=32
x^2+1/x^2-2>=0
(x-1/x)^2>=0
care este adevărată pentru orice x real, nenul
2x. 6x)
1/x*B=( 6/x. 5/x
-2/x. 1/x )
iar suma lor
( x+6/x. 5(1/x-x)
2(x-1/x). 6x+1/x )
determinantul acestei sume
6x^2+1+36+6/x^2-10+10x^2+10/x^2-10=
16x^2+17+16x^2
inecuația devine
16x^2+16/x^2>=32
x^2+1/x^2-2>=0
(x-1/x)^2>=0
care este adevărată pentru orice x real, nenul
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!