Răspuns :
12(rad7+rad3)/(7-3) - 14rad7/7 + 6rad3/3 =
3(rad7+rad3) - 2rad7 + 2rad3 =
rad7 + 5rad3
raționalizăm numitorii pentru un calcul ușor(adică scăpăm de radicali la numitor)
suma devine
[12(√7+√3)/(7-3)]-14√7/7+6√3/3= 3√7+3√3-2√7+2√3=√7+5√3
suma devine
[12(√7+√3)/(7-3)]-14√7/7+6√3/3= 3√7+3√3-2√7+2√3=√7+5√3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!