Răspuns:
a) f(x) = [tex]\frac{2}{3}[/tex]
Explicație pas cu pas: a) f(x) = [tex]\frac{(sin^{2}x+cos^{2}x)^{2}-2sin^{2}x*cos^{2}x-1}{(sin^{2}x+cos^{2}x)^{3}-3sin^{2}x*cos^{2}x(sin^{2}x+cos^{2}x)-1 }[/tex]
Se tine seama de formulele de calcul prescurtat ..Si astfel ajungem aici[tex](a+b)^{2} = a^{2}+b^{2}+2*a*b[/tex] si [tex](a+b)^{3} = a^{3}+b^{3}+3*a*b(a+b)[/tex]
Deci suntem nevoiti sa scadem un -2a*b(La numarator ,pt a ajunge la ce avem noi) ,iar dincolo vom fi nevoiti sa scadem un -3a*b(a+b)
Se tine seama de faptul ca sin^{2}x +cos^{2}x =1 ->>> f(x)= [tex]\frac{-2sin^{2}x*cos^{2}x}{-3sin^{2}x*cos^{2}x}[/tex]
f(x) = [tex]\frac{2}{3}[/tex]