Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
se aplica a²-b²=(a+b(a-b)
(x+1)²-9=(x+1+9)(x+1-9)=(x+10)(x-8)
samd
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) (x+1)^2-9=(x+1+3)*(x+1-3)=(x+4)*(x-2)
b) (x+2)^2-25=(x+2+5)*(x+2-5)=(x+7)*(x-3)
c) (x-3)^2-4=(x-3+2)(x-3-2)=(x-5)*(x-1)
d) (x-5)^2-16=(x-5+4)*(x-5-4)=(x-1)*(x-9)
e) (y-2)^2-16=(y-2+4)*(y-2-4)=(y+2)*(y-6)
f) (x+2)^2-49=(x+2+7)*(x+2-7)=(x+9)*(x-5)
g) (2x+1)^2-9=(2x+1+3)*(2x+1-3)=(2x+4)*(2x-2)
h) (3x-4)^2-1=(3x-4+1)*(3x-4-1)=(3x-3)*(3x-5)
i) (2x+5)^2-16=(2x+5+4)*(2x+5-4)=(2x+9)*(2x+1)
j) (4x+1)^2-36=(4x+1+6)*(4x+1-6)=(4x+7)*(4x-5)
k) (2x-3)^2-25=(2x-3+5)*(2x-3-5)=(2x+2)*(2x-8)
l) (4x-5)^2-4=(4x-5+2)*(4x-5-2)=(4x-3)*(4x-7)
SPER CA TE-AM AJUTAT!!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!