Răspuns :
[tex]y = x {}^{2} - 4x + 8[/tex]
[tex]y = 3x + ( - 5)[/tex]
[tex] = > [/tex]
[tex]x {}^{2} - 4x + 8 = 3x + ( - 5) = > [/tex]
Explicație :Pasul 1 :Elimin parantezele
[tex]x {}^{2} - 4x + 8 = 3x - 5 = > [/tex]
Explicație :Pasul 2:Mut expresia în partea stângă
[tex] {x}^{2} - 4x + 8 - 3x + 5 = 0 = > [/tex]
Explicație :Pasul 3:Reduc termenii asemenea. Calculez suma.
[tex] {x}^{2} - 7x + 13 = 0 = > [/tex]
Explicație :Pasul 4:Rezolv ecuația de gradul al doilea
[tex]x = \frac{ - ( - 7) + \sqrt{( - 7) {}^{2} - 4 \times 1 \times 13 } }{2 \times 1} . \: \: \: x = \frac{ - ( - 7) - \sqrt{( - 7) {}^{2} - 4 \times 1 \times 13} }{2 \times 1} = > [/tex]
Explicație :Pasul 5:Calculez. Elimin parantezele.
[tex]x = \frac{7 - \sqrt{49 - 52} }{2} . \: \: \: x = \frac{7 + \sqrt{49 - 52} }{2} . = > [/tex]
Explicație :Pasul 6:Calculez
[tex]x = \frac{7 - \sqrt{ - 3} }{2} . \: \: \: x = \frac{7 + \sqrt{ - 3} }{2} [/tex]
Explicație :Pasul 7:Expresia nu este definita pe mulțimea nr reale pt că rădăcina pătrată a nr negative nu există.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!