Răspuns :
limita așa cum este prezentată reprezintă de fapt definiția derivatei f'(x) in x=2
dar f'=(lnx)'-(1/x)'=1/x-(-1/x^2)=1/x+1/x^2
deci:
f'(2)=1/2+1/4=3/4
dar f'=(lnx)'-(1/x)'=1/x-(-1/x^2)=1/x+1/x^2
deci:
f'(2)=1/2+1/4=3/4
Calculezi derivata functiei f in punctul 2 cu formula de la punctul a.
In prima imagine ai calculul si in a doua ai pct a. L-am pus ca sa fie acolo, sa nu se spuna ca l-am scos de pe maneca.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!