Răspuns :
Răspuns: n = 4
Explicație pas cu pas:
50 : {13 + 12 × [ 3 × 113 - 2 × 13 × ( 20 - 28 : n ) ] } = 2
13 + 12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 50 : 2
12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 25 - 13
339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) = 12 : 12
26 × ( 20 - 28 : n ) = 339 - 1
26 × ( 20 - 28 : n ) = 338
20 - 28 : n = 338 : 26
20 - 28 : n = 13
28 : n = 20 - 13
28 : n = 7
n = 28 : 7
n = 4 → numarul, aflat prin metoda mersului invers
50 : { 13 + 12 × [ 3 × 113 - 2 × 13 × ( 20 - 28 : n ) ] } = 2
50 : { 13 + 12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] } = 2
13 + 12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 50 : 2
13 + 12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 25
12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 25 - 13
12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 12
339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) = 12 : 12
339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) = 1
26 × ( 20 - 28 : n ) = 339 - 1
26 × ( 20 - 28 : n ) = 338
20 - 28 : n = 338 : 26
20 - 28 : n = 13
28 : n = 20 - 13
28 : n = 7
n = 28 : 7
n = 4
50 : { 13 + 12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] } = 2
13 + 12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 50 : 2
13 + 12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 25
12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 25 - 13
12 × [ 339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) ] = 12
339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) = 12 : 12
339 - 26 × ( 20 - 28 : n ) = 1
26 × ( 20 - 28 : n ) = 339 - 1
26 × ( 20 - 28 : n ) = 338
20 - 28 : n = 338 : 26
20 - 28 : n = 13
28 : n = 20 - 13
28 : n = 7
n = 28 : 7
n = 4
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!