Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
3x+4=2(x-1)
Folosim distributivitatea înmulțirii fata de adunare la paranteza ce nu poate fi efectuata adică "2(x-1)" :
3x+4=2x-2
Separam termenii cu necunoscuta(3x și 2x) de termenii liberi(+4 și - 2)
trecându-i dintr-un membru în altul cu semne schimbate:
3x-2x=-4-2
Reducerea termenilor asemenea scădem termenii liberi între ei (-4-2) și cei cu necunoscuta între ei (3x-2x)
x=-6 => S={-6}
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!