Răspuns :
[tex] \frac{3}{20} ( \frac{x}{2} - \frac{1}{3} ) - \frac{2}{9} = \frac{1}{6} ( \frac{x}{2} + 1) = > [/tex]
Explicație :Pasul 1 :Elimin parantezele
[tex] \frac{3x}{40} - \frac{1}{20} - \frac{2}{9} = \frac{x}{12} + \frac{1}{6} = > [/tex]
Explicație :Pasul 2 :Calculez
[tex] \frac{3x}{40} - \frac{49}{180} = \frac{x}{12} + \frac{1}{6} = > [/tex]
Explicație :Pasul 3:Înmulțesc ambele părți cu 360
[tex]27x - 98 = 30x + 60 = > [/tex]
Explicație :Pasul 4:Mut termenii
[tex]27x - 30x = 60 + 98 = > [/tex]
Explicație :Pasul 5:Redu termenii asemenea, Calculez suma
[tex] - 3x = 158 = > [/tex]
Explicație :Pasul 6:Împart ambele părți cu - 3
[tex]x = - \frac{158}{3} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!