Răspuns :
a) 2x-3=1. b) 3x=-1-5
2x=3+1. 3x=-6
2x=4. x=-6:3
x=4:2. x=-2
x=2
c)13=3x-4
3x=-13+4
3x=-9
x=-3
Răspuns:
mai jos:
Explicație pas cu pas:
a) 2x-3=1=>2x=1+3 ( trecem termenul -3 cu semn schimbat dupa egal)
2x=4 => x=4/2=2
b) 5-3x=1 ( repetam ce am facut mai sus)
-3x=-1-5 => -3x=-6 => x=-6/-3 => x= 2
c) 13=3x-4 (facem ce am facut mai sus numai ca invers / putem scrie 3x-4=13 pentru a ne ajuta)
13+4=3x => 17=3x => x=17/3 (aici probabil era 13=3x-5, altfel nu da in Z)
e) 5(x-8)=4x-39
5x-40=4x-39
x=1 (am trecut x in prima parte cu sens schimbat si -40 dupa egal tot cu sens schimbat)
f)-4+3(x+5)=10
-4+3x+15=10
3x+11=10
3x=-1 => x=-1/3
g) 2(x-1)=3(x+4)
2x-2=3x+12
x=-14
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!