Răspuns :
-6x+9=0 / muta constanta in dreapta
-6x=-9 / imparte in ambele parti cu -6
x=3 pe 2(, sau, altfel spus, 1,5 ori 1 intreg si 1 pe 2)
Răspuns:
x=3/2
Explicație pas cu pas:
Ecuatia se rezolva aducand termenii cu x intr-o parte a egalitatii si termenii liberi (fara x0 in cealaat parte a egalitatii. Se afla x impartind produsul mezilor la extrem. Trebuie tinut seama de semne, la fiecare trecere dintr-o parte in alta a egalitatii se schimba semnul!
-6x+9=0
-6x=-9 schimbam semnele in ambele parti si 6x=9; x=9/6=3/2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!