Răspuns :
Condițiile interne nu au fost favorabile Unirii Principatelor pentru ca autonomia Principatelor a fost grav încălcata de Rusia și Imperiul Otoman, ca urmare a semnării Convenției de la Balta Liman (1849).
- 1853-1856 - războiul Crimeei - între Rusia și Imperiul Otoman - > înfrângerea Rusiei = > 1856 - Congresul de pace de la Paris - > convocarea unor adunări ad-hoc în Moldova și Țara Românească ce urmau sa se pronunțe cu privire la unirea Principatelor.
1857 - Adunările ad-hoc din Moldova și Țara Românească au adoptat rezoluții asemănătoare în care cereau :
- unirea Principatelor Române într-un singur stat cu numele de România.
- prinț străin dintr-o familie domnitoare a Europei.
Hotărârile adunărilor ad-hoc au fost dezbătute de reprezentanții marilor puteri europene în cadrul Conferinței de la Paris. În cadrul acestei conferințe a fost adoptata Conventia de la Paris care prevedea organizarea interna a Principatelor și urma sa aibă rol de constitutie.
Adunarea electiva a Moldovei l-a ales pe domn pe Al. I. Cuza pe data de 5 ianuarie 1859. Adunarea electiva a Țării Românești l-a ales ca domn tot pe Al. I. Cuza pe data de 24 ianuarie 1859.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Istorie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!