👤

7(x+3)-5(x+7)=7(x-5)-4(x-7)
am nevoie urgent!
VA ROG!​


Răspuns :

7(x+3)-5(x+7)=7(x-5)-4(x-7)

7x+21-5x-35=7x-35-4x+28

2x-14=3x-7

=> -14+7=3x-2x => x=-7

(-)·(-)=(+)

(+)·(+)=(+)

(+)·(-)=(-)

Cand treci un nr dupa egal il treci nu semn schimbat

Ex: -3x=4 => 0=4+3x

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

7 ( x + 3 ) - 5 ( x + 7 ) = 7 ( x - 5 ) - 4 ( x - 7 )

7 x + 21 - 5 x - 35 = 7 x - 35 - 4 x + 28

2 x - 14 = 3 x - 7

2 x - 3 x = - 7 + 14

- x = 7

x = - 7

Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


ID Learners: Alte intrebari