Răspuns :
[tex]f = X^3-2X^2-2X+1 \\ \\ (x_2+x_3)(x_3+x_1)(x_1+x_2) = ? \\ \\ x_1+x_2+x_3 = -\dfrac{b}{a} = 2 \\ \\ \Rightarrow x_2+x_3 = 2-x_1 \\ \Rightarrow x_3+x_1 = 2-x_2 \\ \Rightarrow x_1+x_2 = 2-x_3 \\ \\\Rightarrow(x_2+x_3)(x_3+x_1)(x_1+x_2) = (2-x_1)(2-x_2)(2-x_3) = \\ \\ = f(2) = 2^3-2\cdot 2^2-2\cdot 2+1 = 8-8-4+1 = \boxed{-3}\\ \\ f(x) = (x-x_1)(x-x_2)(x-x_3)\\ f(2) = (2-x_1)(2-x_2)(2-x_3)[/tex]
Explicație pas cu pas:
Am scris prima relatie a lui Viete si am scos fiecare paranteza si am inlocuit. Ne da ca radacina poate fi 2, deci facem f(2).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!