Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(2-rad3)(2-rad3 - 2-rad3) =
(2-rad3)(-2rad3) =
-4rad3 + 6 ≅
-4*1,7320... + 6 ≅
-6,9282032... + 6 ≅
-0,93 si astfel modulul este 0,93, care nu corespunde cu niciuna dintre variantele A, B, C sau D.
Daca nu se cere sa sa calculeze cu fractii zecimale, ceea ce am facut mai sus, atunci se poate lasa rezultatul sub forma
(2-rad3)(-2rad3) =
2rad3 * (rad3 - 2).
Aplicăm
(a + b)² = a² + 2ab + b² a²-b² =(a+ b)(a- b)
(I)
(2-√3)² - (2²-3) = 2² - 2·2√3 +√3² -1 = 4 - 4√3 + 3 -1 = 6-4√3 = 2(3-2√3) este un număr pozitiv
Din def. /a/=a dacă a>0
⇒ /6-4√3/ = 6-4√3
( II )
.......................................
(2-√3)(2- √3 -2- √3) = (2-√3) (-2√3)= -4√3 +6 =2(3-2√3)
Am calculat prin doua metode, nu s-a gasit unul din rezultatele din enunt. Doua metode ⇒putem confirma rezultatul.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!