Răspuns :
Răspuns:
Principala modalitate de caracterizare a personajului dramatic este cea indirectă ,prin limbaj .Limbajul poate fi surprins in dialog , monolog sau apartéu(solilocviu).Celelalte modalitati indirecte sunt :comportamentul vestimentația,mediul,care pot aparea doar in indicatiile de regie.Numele este un alt mijloc indirect de caracterizare .Ca modalitati directe de caracterizare apar:portretul fizic si cel moral , realizate ori de autor in indicatiile de regie , ori de catre alte personaje sau prin autocaracterizarea ( in replicile acestora). Gen aici ai tot ce iti trebuie ca sa caracterizezi un personaj cu cuvintele tale...daca crezi ca te ajuta ma bucur!
- În funcție de gradul de implicare în operă: personaj principal,secundar și episodic
- În funcție de apartenența la realitate:reale,ficţionale
- După valoare:pozitive,negative
- caracterizare directă:de către narator, de către celelalte personaje sau autocaracterizarea
- caracterizare indirectă:comportamentul, limbajul,relaţia cu celelalte personaje,vestimentația,numele pe care îl poartă,profesia,locul din care provine.
Sper ca te-am ajutat! ;-)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!